Skär laxenoch torsken imindrebitar. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraichemeddill, vinägeroch svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta medfiskoch grönsaker
Sej meddijonsenap, vittvinoch blandade örter. Den är lika god som den är ful, men om man förmår se bortom dess gråa nyanser, har man en fisk som smakar alldeles fantastiskt bra, och som dessutom brukar säljas tillväldigtförmånligtpris, i jämförelse medsina mer estetiskttilltalandesläktingar
Medans det puttrar så skär man laxeni hyffsat stora bitar/kuberoch skalar räkorna. Sen imedlaxeni några enstaka minuter, precis så att den är genomkokt, inte mer
Skålla, skala och kärna ur persikorna. Rör ivaniljsockret. Skär i små bitar. Blanda persikornaochvineti en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka iytterligare 2-3 minuter. 1 kg väl mogna persikor. 1 dl vittvin. 2 tsk Dansukker vaniljsocker
Skålla, skala och kärna ur persikorna. Rör ivaniljsockret. Skär i små bitar. Blanda persikornaochvineti en kastrull och sjud under lock i 3-4 minuter. Tillsätt syltsockret och koka iytterligare 2-3 minuter. 1 kg persika/or , väl mogna. 1 dl vittvin. 2 tsk vaniljsocker
Servera laxen, varm, ljummen eller kall, med såsen, potatisoch en sallad. Jag passade på när det var extrapristill påsk, och la laxeni frysen, och den kom tillanvändning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa tillmedvårkrattningochdiverse annat småjobb på gården
Tomater, fetaost med ännu mera örterocholiver, en krämigsmakexplosion att täcka dinlaxfilémed. Lägg ett generöst täcke av de färska örternai botten av en ugnsfast form och lägg laxen ovanpå
Det här receptet cirkulerar runt på olika sajter iliteolikavarianter. Jag gjorde min egen version. 4 portioner 300 gram pasta 250 gram varmrökt lax 1 ask babyspenat 2 schalottenlökar 75 gram sockerärtor skalet från citronen nedan Dressing. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 250 gram varmrökt lax
Nu är det bara till att lägga ihop alla ingredienser (glöm intelaxen som du bara delar i stora bitar) och vända runt liteförsiktigt, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.