För att ge alla korvälskare variation och för de som precis som jag ofta väljer vitt kött framför rött lanserar Lithells i dagarna goda och klimatsmarta kycklingkorvar, både varmkorv och grillkorv
Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas Ca 200 g champinjoner (1 liten burk) 1 liten purjolök 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk salt ½ tsk vitpeppar 2 ½ msk soya 3 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 2 dl riven ost att strö ovanpåBlanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare
Idag serverades coleslawen med helgrillad fläskytterfilé, bacon och en rökigare grillkorv från Lithells (som Millan har testat tidigare), nektarinsalsa och potatisgratäng
1. Fräs korv, lök, äpple, paprika och curry i olja, några minuter i en vid kastrull eller gryta. 2. Häll i vinäger, honung och grädde och låt koka i 5 minuter
Dagens lunch till dottern som är 1 år och 9 månader blev kokt Risoni blandat med lite skivad varmkorv (Lithells barnens varmkorv med högre kötthalt och inte så mycket tillsatser), ekologiska gröna ärter, creme fraiche, riven parmesanost, svartpeppar
1. Värm ugnen till 225°C. Halvera potatisarna och skär ett rutmönster ca ½ cm ner i potatisen. 2. Salta potatisen och hyvla över (med hjälp av en osthyvel) tunna skivor smör
Receptet kommer från Lithells Middagsakuten och är komponerad av Fredagskocken Mattias Larsson. Detta recept är perfekt för er som vill ha Taco på fredag men vill samtidigt prova på något nytt eller om man bara vill pimpa upp den vanliga grillkorven lite granna
1. Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen. 2. Lägg samtliga ingredienser till den syrade kålen i en kastrull och koka i ca 10 minuter, smaka av med salt
Vi har provat Lithells nya grillkorv gjord på kyckling. Korven klarade testet bra här hemma, barnen tyckte de smakade som prinskorvar och jag kan faktiskt hålla med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.