Häll på sirapen och pudra den sedan med kanel så de blir täckta. Trött på kanel. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med. 2-6 tsk kanel beroende på tycke smak och hur mörk man vill ha den. 2-6 tsk kanel
Häll på sirapen och pudra den sedan med kanel så de blir täckta. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med. 5 dl havregryn2 dl vetemjöl1 dl socker5-6 dl skivat äpple utan skaldelar och kärnhus2-6 tsk kanel beroende på tycke smak och hur mörk man vill ha den1dl ljussirap (ev lite till för att ringla över)Ugnstemperatur 200 graderGör så här. 2-6 tsk kanel
Äppelkaka med Kanel. Du kan variera kanelens mängd efter egen smak. 1-2 msk mald kanel. Äpplena ska skivas ca 3 mm tjocka och blandas med kanelen. 1-2 msk mald kanel
Lägg äppeltärningar och vatten i en liten kastrull. Koka upp och rör ner socker och kanel. 11 msk malen kanel. 6-8 äpplen 0,5 dl strösocker 2 msk vatten 1 msk malen kanel
Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull och pensla äpplena med det. 1 tsk kanel. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Gjorde en super god äppelpaj med hemmagjord vaniljsås som jag verkligen kan rekommendera. Pajfyllning10 äpplen8 msk strösocker2 msk kanelPaj täcke200 g smör200 g socker200 g vetemjölGör så här. Sätt ugnen på 200 graderSkala äpplena och skär dem i mindre klyftorTa en skål och blanda ihop kanel och sockerVänd äppelklyftorna i kanelblandningenBred ut äppelklyftorna i en smord pajformBlanda ihop ingredienserna till paj täckeLägg degen mellan två lager med plasfilm och kavla
Har varit lite småsugen på äppelpaj hela dagen så efter att jag och K promenerat hem från stan tyckte jag vi skulle ha något mumsigt så slängde ihop två små mini äppelpajer
Här är en lite annorlunda äppelpaj. Kryddat med kardemumma, kanel och vanilj. När pajskalet står i kylen så kan du passa på att dela ca två st äpplen i skivor och göra en ”marinad” av kanel, vaniljsocker, honung eller cane syrup (råsockersirap) och kardemumma
Natalie bor i Florida och älskar att laga klassiska efterrätter med en liten twist, de ska vara familjevänliga och passa för alla plånböcker och det tycker vi på myTaste förtjänar en extra guldstjärna i kanten
Strö över rikligt med socker och kanel. Degen125g smält smör3 dl vetemjöl1 dl socker1 tsk bakpulverFyllning2 dl skivade jordgubbar1 skalat äpple i tunna skivor3 dl vispgräddesockerkanelGör så här
Blanda noggrant och tillsätt vid behov en liten gnutta vatten. Blanda samman kokosmjöl, sukrin, proteinpulver, mandelsmör, kanel, vaniljpulver och finriven kokos och späd ut med lite vatten åt gången tills det blivit en fast och formbar deg
Den sockerfria päronkakan med kanel visade sig vara den godaste sockerfria kaka jag bakat hittills. Päron- och kanelkaka 1 normalstor kaka. 1 liten banan, mosad. 1 ½ tsk kanel. 1 liten banan, mosad. 1 ½ tsk kanel
Jag ogillar egentligen att fritera. Men när man väl har hällt upp en massa olja i den där fritösen kan man ju lika gärna köra på lite i ett sträck liksom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.