Lite finskuren gräslök, om så önskas. Lite finskuren gräslök, om så önskas. Sommarmiddag. I all enkelhet. Jag hade en tub onaturligt grön wasabi hemma, och det är en utmärkt smaksättare i kalla såser och dressingar
Så jag gjorde mig helt enkelt en liten lunch med min favoritsallad. Och till det piffade jag upp gårdagskvällens jordärtskockssoppa med lite strimlad rökt lax och härlig smörfräst palmkål
denna serverar jag främst som pålägg till bröd men också som röra till grillat och sallader. 1 pkt philadelphiaost (200 g)1 burk kesella 1% (250 g)ett knippe färska örter (jag använde timjan och oregano), finhackade2 pressade vitlöksklyftor2 msk bruschettakrydda (bild finns här)blanda ihop allt och låt stå i kyl ett par timmar
Här kommer receptet på lite nyttigare godis, en liten bit passar perfekt till kaffet. Grädda mitt i ugnen i ca 175 grader i 6-10 minuter, ska få lite färg. Koka upp grädden med agavesirapen i en stor kastrull (bra med lite större kastrull så det inte kokar över), låt det sedan sjuda, tar en stund men efter ca 30-40 minuter börjar det hända lite i kastrullen
Inte alltid som allt detta infrias men för att man ska kunna lägga tid på det man tycker är viktigt kan man förbereda maten och göra maträtter som ser proffsiga ut men är lätta
Lite nyttigare lakritskola. Du behöver. 20 dadlar. 1/2 dl kokosolja. 1 tsk salt. 1 1/2 msk lakritspulver. 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare, mixa länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.