En enkel och god soppa som piffas upp med hjälp av lite ädelost och färsk koriander. Gröna linser har jag tidigare aldrig använt, men det var gott det med
Smaka av med salt. Smula över ädelost och hackad koriander vid servering. 2 dl röda linser, 3 morötter, 1 gul lök, 1 tsk pepperoncini, 2 grönsaksbuljongtärningar, 1 l vatten, rivet skal och saften av ½ citron, salt, 140 g Kvibille ädelost, 2 msk hackad koriander
Koka upp och smaka av med salt och peppar. Skala och riv morötterna grovt. Skala och hacka löken. Fräs morot och lök i smör-&rapsolja i en gryta utan att det tar färg
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Tänkas, när ni som mest trodde att jag hade gett upp bloggandet så kommer jag som en gubbe i lådan med ett recept
Hacka löken och häll i kastrullen med linser när vattnet kokat upp och ska börja sjuda. Om du har krossade tomater med örter i går det bra, då slipper du t
Den här linssoppan, med vitkål och apelsin, är ytterligare en av alla de maträtter som visade sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli när jag läste receptet (jag måste nog vara en ganska kräsen receptläsare eftersom det fenomenet inträffar så ofta
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
I samarbete med Cylinda. se har vi kommit med detta härliga recept. Härliga röda linser med massa gott. Smaka av med salt och peppar, toppa gärna med oregano
Den är perfekt att frysa in så bara att ta ut en låda ur frysen på morgonen och ta med till jobbet. Linssoppa är höstigt värmande och går snabbt att tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.