Först ut är denna goding som jag ursprungligen hittade receptet på i min favorittidning Hembakat, dock bytte jag ut den vanliga vita chokladen till Marabou vit choklad med vaniljsmak
Igår hade vi julfest och Lars mormor och med alla hans syskon. Vi hade beställt en smörgåstårta och till efterrätt gjorde jag lingonpannacotta som blev väl uppskattat
Chokladbräck. Du behöver. 100 g mörk choklad. Cashewnötter. Gojibär. Kakaonibs. Flingsalt. 1. Smält chokladen och bred sedan ut det på ett bakplåtspapper
Denna mjölkchokladen innehåller sötningsmedel av Stevia och Erytritol, men inget vanligt socker. I en skål – blanda chokladsmeten med någon nypa flingsalt och hasselnötterna, spara gärna några nötter att toppa med
Lite apelsin där, lite kanel där och varför inte smaksätta favoritdesserten pannacotta med lingon. Känns som jag trycker in lite julsmaker lite här och där just nu
Med denna kombination kan du göra underbara chokladbräck som både små och stora gillar. Skulle frestelsen vara så stark är det bara att gå in i affären igen och plocka med sig mörkchoklad (av hög kakaohalt, minst 70%) och naturella nötter (t ex mandel, cachew, valnötter)
Garnera med lingon vid servering. Garnera med. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, lingon, vaniljstänger och vaniljfrön
Jag hade även velat hinna baka lussekatter men det får vi nog vänta med till i morgon. Igår provade jag göra lingonpannacotta och självklart använder jag gelésocker istället för gelatin
Stjälp upp pannacottan på en desserttallrik och garnera med passerad lingonsylt (passera sylten genom en finmaskig sil, späd eventuellt med några droppar vatten) och några tinade lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.