Blanda linfrön, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön med vatten. Krydda med provençalska kryddor, oregano, timjan, rosmarin, basilika, lavendel eller rivet skal av en citron
Det är nog den enda nackdelen jag kan se med lchf-kosten - att det är så lite "krisp" i den. (Du kan välja hur mycket av fetterna du tycker om - jag kör ungefär hälften hälften men det går lika bra med bara kokosolja eller bara smör
sprättägg (tempererat till 63. Ostronemulsion. Mixa ihop ostron, ostronjuice, citronsaft, salt och ägg. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle och mixa till tjock, slät konsistens
Ostronemulsion 4 svenska belonostron 5 g ostronjuice 1 dl rapsolja 1 sprättägg (tempererat till 63,5° i 30 minuter i helst i en vattencirkulator) 4 g Læsøsalt eller flingsalt 8 g citronsaftServering makrill rabarber alger. 1 sprättägg
Vi bor i gamla stan i Makarska och har flera slakteributiker och grönsakshandlare precis runt hörnet, även delikatessbutiker med fina getostar, lufttorkade skinkor och sprättägg
Koka upp vattnet och rör ihop samtliga ingredienser, spara flingsaltet och den ev. kryddan. Bred ut på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt och strö över flingsaltet och ev
Lägg smöret i en medelstor kastrull och smält det sakta över låg värme. Rör ner äggen med en träsked och vispa sedan smeten väl tills den är riktigt homogen
Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning
Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en skål ovanför en kastrull med hett vatten. Ta ut den färdiggräddade kakan ur ugnen och häll över chokladsåsen medan kakan är varm
Här ligger köttet och bara lockar till köp, på ett sätt som våra livsmedelsbutiker borde lära av. Förutom köttet finns också sprättägg, murklor, hantverk m
Fyll på med vodka och tomatjuicen sedan knäcker du ägget i blandningen och rör om. Gillar du Bloody Mary-känslan kan du krydda upp med svartpeppar och Worcestershiresås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.