Det blir en avvägd fruktig smoothie som ändå är både frisk och mättande. Den passar perfekt som ett gott och nyttigt mellanmål nu när sommaren närmar sig
Jag hittade isglassformar på Ica för ett par dagar sedan, och idag blev det invigning. En härligt läskande isglass med smak av hallon och persika bjöds det på till efterrätt ute i Brån idag
Värm smör, honung och lite salt i en stekpanna. När det precis börjar bubbla, tillsätt persikorna och fräs runt tills de är genomvarma och såsen blivit lite brun
Vispa ihop mascarpone och grädden fluffigt. Ta några persika-tärningar och lägg de i glaset, ha på en stor matsked mascarpone (persika-bitarna ska täckas) och strö över lite mandelspån
Blanda kardemumma och socker. Vispa grädden lätt och blanda med yoghurt och vaniljsocker. Dela persikorna, ta ut kärnorna och skär persikorna i klyftor
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Skölj och skiva persikorna och skala och skiva rödlöken tunt. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär sparrisen i tunna skivor på längden
Blanda ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker till degen. Dela persikor och nektariner i klyftor. Blanda med socker och vaniljsocker och lägg i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.