Smörj en limpform eller ta en plåt med bakplåtspapper på. Idag har det storhandlats grejer till lägenheten, då det är mycket som behövs för att göra det mer personligt och hemtrevligt här i nya lägenheten
När vi övernattade en natt på Vox-hotell i Jönköping på vår road trip blev jag inspirerad vid frukostbuffén att koka min egna äppelmarmelad och rosta frön och kokos att toppa yoghurten med
Här hemma har det bakats en hel del på senaste tiden och detta beror framförallt på att familjen kommer att utökas med en liten bebis om en vecka eller två så jag tänkte att det vore bra att fylla upp frysen med lite bakverk så att man kan bjuda kommande gäster på hembakat
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
Sedan bakade jag ut och gräddade limporna nästkommande morgon. Receptet är nu inskrivet i min receptpärm, så att jag har det kvar ifall jag vill baka dessa goda limpor någon mer gång
4 ca 400 g blomkål 1 gul lök 1 stor vitlöksklyfta 1 liten purjolök 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 3 dl vispgrädde salt och svartpeppar 1/2 citron 1 dl pumpakärnor Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
Skölj av salladen noga Skala och klyfta upp päronen Blanda en dressing av citron, olivolja, salt och peppar Häll dressingen över sallad och spenat och blanda runt Lägg över det i en ny skål och lägg i päron, nötter och parmesanost 6 personer
Erikas limpa med fibrex och frön. frön att toppa med. Ni som följt mig här på bloggen ett tag vet att jag älskar att baka och dessutom tycker jag att det är roligt att göra om recept för att få lite variation
Ge alla var sin servett så att de kan hålla smörgåsen i den ena handen och ölglaset i den andra. 1ättiksgurkaSkär 2 hg rökt skinka i små, små tärningar och blandar dem med finhackad ättiksgurka, 3 msk finklippt persilja och 1 dl majonnäs. 1Slå in brödet i folie, sätter in det i medelvarm ugn i mitten där det får stå i 15-20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.