11 lime,
bara juice (zesta först och spara skalet till nedanstående moment)
120 g
färsk ingefära
11 lime,
zesten
145 g
strösocker (1/2 dl)
1 Limemuffins165
g ägg (3 st) 235 g strösocker (2 1/2 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 100 g smör 100 g mjölk 5 g bakpulver (1 tsk) 1 g salt (1 krm) 210 g vetemjöl (3 1/2 dl) 2 lime, zesten
1 Limecurd60
g limejuice (2-3 st) 60 g strösocker (2/3 dl) 60 g ägg (1 st) 30 g smör
1 Ingefärsfrosting100
g smör, rumstempererat 100 g florsocker (2 1/2 dl) 200 g färskost 1 lime, bara juice (zesta först och spara skalet till nedanstående moment) 20 g färsk ingefära
1 Limesocker1
lime, zesten 45 g strösocker (1/2 dl)Limecurd
Zesta av skalet från limefrukterna. Blanda socker, ägg och limejuice och -zest i en kastrull och passera krämen genom en sil i ett litermått och mixa i smöret. Häll över i något grundare, exempelvis en ugnsform. (Då svalnar curden snabbare.) Lägg plastfilm i direktkontakt med curden och sätt i kylen i 1h. Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan, kyl ner smöret med kall mjölk. Vänd försiktigt ned vätskan i äggskummet. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta i de torra ingredienserna i ägg och mjölk-blandningen i omgångar och vänd ner med en slickepott tills du har en jämn smet. Avsluta med att tillsätta limezesten. Fördela smeten i 12 st formar, de ska vara fyllda något mer än hälften. Grädda i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Ingefärsfrosting
Vispa upp rumstempererat smör med en elvisp och tillsätt florsockret i omgångar. När allt florsocker är i, byt till handvisp och vispa i färskosten. Avsluta med att riva ner färsk ingefära i krämen och smaka av med limejuicen. Gillar du det lite sötare? Addera med florsocker! Föredrar du det lite syrligare? Addera mer limejuice. Fyll på spritspåse med en slät tyll. Limesocker
Massera ihop ingredienser och använd som strössel på cupcakesen. Montering
Häll mjölken, äggen och limesaften i smöret och blanda med mjölblandningen. Jordgubbsgrädde3dl vispgrädde4msk florsocker4msk mixade jordgubbar (jag mosade med en gaffel)Mixa jordgubbarna, om de är frysta tina dem först
Gör frostingen medan dom gräddas. Ingefärsfrosting. Garnera med lite rivet citronskal eller ingefära. Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och créme fraichen
lyckas ni inte med dessa enkla bakelser ska ni nog satsa på att bli mekaniker istället. blanda alla torra ingrediencer och rör ner dem med, tillsätt mjölken/grädden och rör ihop sakta
Kokos- och limecupcakesmed limeglasyr. Förbered en muffinsplåt med formar och ställ åt sidan. Vispa smöret riktigt mjukt och slätt med elvisp (eller som jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.