Limecupcakes med ingefärsfrosting
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 165 g ägg (3 st)
  • 1235 g strösocker (2 1/2 dl)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 1100 g smör
  • 1100 g mjölk
  • 15 g bakpulver (1 tsk)
  • 11 g salt (1 krm)
  • 1210 g vetemjöl (3 1/2 dl)
  • 12 lime, zesten
  • 160 g limejuice (2-3 st)
  • 160 g strösocker (2/3 dl)
  • 160 g ägg (1 st)
  • 130 g smör
  • 1100 g smör, rumstempererat
  • 1100 g florsocker (2 1/2 dl)
  • 1200 g färskost
  • 11 lime, bara juice (zesta först och spara skalet till nedanstående moment)
  • 120 g färsk ingefära
  • 11 lime, zesten
  • 145 g strösocker (1/2 dl)
  • 1 Limemuffins165 g ägg (3 st) 235 g strösocker (2 1/2 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 100 g smör 100 g mjölk 5 g bakpulver (1 tsk) 1 g salt (1 krm) 210 g vetemjöl (3 1/2 dl) 2 lime, zesten
  • 1 Limecurd60 g limejuice (2-3 st) 60 g strösocker (2/3 dl) 60 g ägg (1 st) 30 g smör
  • 1 Ingefärsfrosting100 g smör, rumstempererat 100 g florsocker (2 1/2 dl) 200 g färskost 1 lime, bara juice (zesta först och spara skalet till nedanstående moment) 20 g färsk ingefära
  • 1 Limesocker1 lime, zesten 45 g strösocker (1/2 dl)Limecurd
  • Zesta av skalet från limefrukterna. 
Blanda socker, ägg och limejuice och -zest i en kastrull och passera krämen genom en sil i ett litermått och mixa i smöret. 
Häll över i något grundare, exempelvis en ugnsform. (Då svalnar curden snabbare.) Lägg plastfilm i direktkontakt med curden och sätt i kylen i 1h. Muffins
  • Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker ljust och pösigt. 
Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan, kyl ner smöret med kall mjölk. Vänd försiktigt ned vätskan i äggskummet.
 Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Sikta i de torra ingredienserna i ägg och mjölk-blandningen i omgångar och vänd ner med en slickepott tills du har en jämn smet. Avsluta med att tillsätta limezesten. Fördela smeten i 12 st formar, de ska vara fyllda något mer än hälften. 
Grädda i mitten på ugnen i cirka 15-18 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna. Ingefärsfrosting
  • Vispa upp rumstempererat smör med en elvisp och tillsätt florsockret i omgångar. 
När allt florsocker är i, byt till handvisp och vispa i färskosten. 
Avsluta med att riva ner färsk ingefära i krämen och smaka av med limejuicen. Gillar du det lite sötare? Addera med florsocker! Föredrar du det lite syrligare? Addera mer limejuice. Fyll på spritspåse med en slät tyll. Limesocker
  • Massera ihop ingredienser och använd som strössel på cupcakesen. Montering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.