Riv skalet från limen och pressa ur saften. Häromdagen gjorde jag ett laxrecept där jag hämtade inspiration från lite olika recept, resultatet blev jättegott och kan rekommenderas
Klyfta limen och lägg upp även den. Ibland får man unna sig en god bit rökt lax, stenbitsrommen - det är bara att uppgradera sig till sikrom eller löjrom eller laxrom
Blanda med sweet chilisås och rivet limeskal. Salta och peppra laxen. Bred detta över laxen. Ingredienser för 4 personer4 st laxfiléer15 st cashewnötter4 msk sweet chilisås1 lime, skalet2-3 vitlöksklyftorSås1 dl matlagningsyoghurt1 lime, saften1 vitlök, pressadSaltPepparmixGör så härBlanda samman ingredienserna till såsen och ställ kallt. 4 st laxfiléer
Servera lax & sås med ris, frästa sugarsnaps och limeklyftor att pressa över fisken. Servera med (basmati)ris, limeklyftor och snabbfrästa sugarsnaps (eller sockerärtor) , kryddade med lite salt och svartpeppar
Skär flera snitt i laxen och stoppa ner limeskivor och örter. Yoghurt med chili, mynta och lime. En hel laxsida är enkel att grilla och trevlig att bjuda på
Skär laxfilén i portionsbitar. Lägg den ugnsbakade laxen på grönsakerna. Lax är alltid gott. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé. 1 lime. Rör ner japansk soja, vatten, 1 tsk sambal oelek, finrivet skal och pressad saft av en lime, riven ingefära och 1 msk socker. Ugnsbakad lax med sojavinägrett, pak soi och lime (4 portioner). 600 gram laxfilé. 1 lime 1 msk socker
Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Skär laxbitarna i mindre bitar. Stek laxbitarna. Lax med kokosmjölk, lime, chili och ingefära (4 personer). 4 bitar laxfilé (ca 560 g). 1-2 lime. ) 4 bitar laxfilé (ca 560 g). 1-2 lime 3 dl kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.