Här blommar syrenen fortfarande men liljekonvaljerna är inne på sista versen. Ja, så var den här, maj månads sista dag och det känns lite vemodigt även om sommarens första månad är i antågande
Ramslökscrème att ha och plocka fram till allehanda godsaker. Intensivt klorofyllgrön, mild vild vitlökssmak, en juvel i köket, naturens vårgåva – ramslök
Ägnande dessutom en hel del tid åt att plocka blommor, så just nu doftar det nått så fantastiskt här hemma av både liljekonvaljer och syren, nästan så man blir lite yr av all doft
Det har varit en lååång vinter och det bara kliar i fingrarna att få laga mat av vårprimörerna. Det första som tittar upp och som jag längtar efter i mitt nordiska kök är vår egen vitlök – ramslöken
Är i Österrike och hälsar på, våren har redan anlänt och det finns massor med godsaker att äta. Här har jag gjort en liten sallad på regionala produkter och skogens skafferi
För några helger sedan var jag ute på goda vänners landställe och upptäckte en ny vän RAMSLÖKEN. Dessa små blad växer i diken och ser ungefär ut som liljekonvalj blad men det går inte att ta miste på dem för dem luktar helt underbart, som en blandning mellan gräslök, vitlök och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.