Sila bort skalen och njut av en god citronsnaps. Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Skala sen av det yttersta skiktet på citronen med en potatisskalare
Rör ihop gräddmjölk, ströbröd, ägg och vatten till en smet. Låt stå en stund. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun
Detta recept fick jag av min vän Lilian. Vi träffades för ett par år sedan då vi båda fick jobb på SJ. Ingen av oss jobbar kvar där men vi har ändå hållt kontakten lite sporadiskt
Under lång tid av mitt liv var hemjord citronsnaps det enda jag kunde få ner i snapsväg och inte heller nu är jag någon riktig snapsvän men det är klart roligare och godare när den är hemgjord
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Ännu en himmelsk paj med rabarber fick jag smaka på koloniområdet. Det var Liliana som bakat den underbara kombo rabarber och tosca, så bakade en egen glutenfri variant av den
Blanda vatten/mjölk med havregrynen och låt svälla minst 1 timme. Värm därefter degspadet till ca 37 grader och tillsätt en liten mängd degvätska över smulad jäst
RäkorHavskräftorKrabbaInsjökräftor kokta på pappa Stefans visGod Aioli - att doppa skaldjuren iInternationellt brödHemmagjord färskostOst och vitlökschampinjonerEn hel brieost med små vindruvsklasar runtomkringSkinkstubbarSalta kexVegetarisk pajSom söt avslutning, en kladdig och god chokladkaka med lättvispad gräddeAnders citronsnaps lyxigt eller läskigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.