Skrapa ner smeten från skålens sidor och häll i vaniljsockret, vispa ordentligt tills allt blandas. Smöra två runda formar och klipp till ett bakplåtspapper lika stort som botten och lägg i
Häll i lite av de torra ingredienserna, lite i taget. 110-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma. 1Redvelvet cake2,5 dl mjölk + 1 tsk vitvinsvinäger 6 dl vetemjöl 5 dl strösocker 1 msk kakao 0,5 tsk salt 1 tsk bikarbonat 2 stora ägg 3,5 dl neutral olja 1 msk vitvinsvinäger 0,25 tsk äkta vaniljpulver ca 2 tsk röd färgpasta (alt röd hushållsfärg). 1Frosting600 g cream cheese 150 g smör, rumstempererat 0,5 tsk äkta vaniljpulver 10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötmaRedvelvet cake. Fördela i de två formarna och grädda i ca 30-40 minuter tills en tandpetare kommer ut ren. Låt stå i kylen minst 60 min så att tårtan stelnar innan servering
Vi har förvisso nu under kvällen firat lite med gott vin, sett Valborgsmässoeldar på andra sidan Storsjön och känt att vi för första gången bara kunnat sitta ner och njuta av ett färdigt hus
Därför bjuder jag såklart på Redvelvet cake – en sammetslen kaka med en väldigt charmig historia. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred lite av den på den undre delen av kakan
Skär kakan i tre delar med en vass kniv och bred frostingen på den undre delen. I vilket fall som helst så passade den bättre mitt i sommar värmen än en super söt tårta
När jag ändå gjorde redvelvet cupcakes igår, så passade jag på att göra en tårta också. )Botten är samma recept somredvelvet cupcakes, det räcker till en form på 24cm. Gräddas i 175grader i 40-50min, (50min i min ugn)
Men jag testade att göra en redvelvet tårta som var ok, men smakade mer när man hade härliga bär. Tårtan blev inte så röd som jag hade önskat mig, jag hade även missat att man inte skulle använda så mycket glasyr mellan lagerna
Jag frostade den sedan ett lager och ställde in den i kylen över natten. Blanda i ytterligare en tredjedel av mjölmixen och sedan resten av buttermilken
Här kommer receptet på Redvelvet-tårtan jag visade i förra inlägget. Bred eller spritsa frostingen dina avsvalnade cupcakes eller fyll och spackla/spritsa tårtbottnarna
Har ni som jag bara två, eller en så får man grädda i omgångar. Färgen hette passande nog x- mas red. För några veckor sedan hade jag mitt årliga adventsfika (med årligt menar jag att det är andra året i rad, men kommer att göra det till en årlig tradition så god vänner, var ni bjudna i år kan ni räkna med en inbjudan även nästa år) och förutom en massa goda ostar så bjöds det även på lussekatter, pepparkakor, karamelliserade mandlar, chokladkola och två olika tårtor varav en var den här fantastiska Redvelvet cake från Roy Fares United states of cakes
Skär kakan i tre delar och bred glasyren på den undre delen. Efter att min bakmammekollegat provat att göra den här härligt röda tårtan ur boken Sommarens söta var jag bara tvungen att prova också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.