Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg. Surdegen gör att brödet får syra och en bra struktur samt hållbarhet
Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela upp i två limpor eller fördela i två brödformar. Tillsätt alla övriga ingredienser och sist mjölet, spara 1 dl till utbaket. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i den nedre halvan av ugnen i ca 30 min
I går bakade jag ett nytt bröd hemma, det blev ett bröd med hasselnötter, aprikoser och russin. Dela sedan upp degen i tre bitar, forma limporna runda och strö lite mjöl på
Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder
russin- ochhasselnötsbröd (eller annat gott bröd). Hacka krabbköttet lätt och finhacka rödlöken. Blanda krabba och rödlök med majonnäs, dill och citronsaft
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.