Hacka eller klipp dillen men spara lite till garnering. Pressa över saften från 1 limefrukt och smaka av med kryddorna. Klipp över mer dill och sätt en klyfta limefrukt på kanten av glaset 200 g Kallrökt lax i skivor. 1 kruka dill. 200 g Kallrökt lax i skivor 1 kruka dill 2 st ägg, hårdkokta 1 st rödlök 3-4 dl gräddfil 1 burk ishavs- eller stenbitsrom (80 g) 2 st limefrukter Citronpeppar, efter smak Chiliflakes, efter smak Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak
Tillsätt rödlök, kvarg, crème fraiche, gräslök och dill och blanda till en slät röra. Ta bort skinn och ev ben från laxfilén och mosa sönder i en bunke med en gaffel
Skär laxen i mindre bitar och blanda ner i kastrullen, rör även ner den hackade dillen och krydda med vitpeppar värm därefter upp allt igen utan att koka
Precis innan servering, lägg på ca en msk laxröra på varje crostini och toppa med gräslök. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Ingredienser Portioner. 8 200 g kallrökt lax 200 g Västerbottensost 150 g färskost 1 msk finrivet citronskal 3 msk finskuren gräslök salt svartpeppar Serveringsförslag knäckebröd eller mjukt bröd Lägg till i inköpslistan
Lägg skagenröra på en skiva, på med ett lock och lägg på laxröra. Laxröra. Jag tänker att ni är sugna på en kvällsmacka och tänkte tipsa om denna med vähääldigt mycket dill
Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Jag har mest ägnat mig åt jobb, sjuka husdjur, familjemedlemmar som behövt hjälp och korsord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.