Mosa potatisen och vispa med elvisp till ett slätt mos. Förra helgen gjorde vi nämligen laxplanka för första gången, men inte sista för det här var riktigt gott och inte svårt att göra heller
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft
4 portionsbitar lax4 port potatismos2 dl creme fraichesaft + skal av 1 lime1 tsk fransk senap1/2 purjolök1/2 dl hackad dill1 äggsalt, pepparkokt broccolitomaträkordillkvistStrimla purjolöken fint och fräs den mjuk i smör
Laxplankamed romsås. Pressa potatisen och blanda i äggula, smör klick, grädde, nån variant av dessertost (denna gång hade jag philadefia med paprika och lök) salt och riven ost
1Pressa potatisen och blanda med oljan och äggen, späd ev med lite mjölk (moset ska vara fast). 1Smaksätt med salt och peppar. 1Spritsa el klicka ut med hjälp av en sked längs kanterna på en planka (gratängform går också bra). 1Lägg ut laxen på plankan med sparrisen vid sidan. 1Smaksätt med salt och vitpeppar. 1Garnera med lite dill och några skivor citron
Laxplanka. Pressa potatisen i en bunke och rör ihop allt med elvispen, tvärt. Denna gång så fyllde jag champinjoner med vitlöksost och gratinerade dom i ugnen med resten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.