Den här gången fick det bli en lättgjord laxpaté. Vi åt den med enbart en sallad och en sås gjord på hälften aioli och hälften lätt creme fraiche och med smaksättning av pressad lime och örtsalt
Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Skär laxen i mindre bitar och kör den till mos i matberedare eller mal den med en köttkvarn. Ta färsen ur kylskåpet och blanda med matberedarens hjälp i grädden lite i taget
Smörj en bakform med olja eller smör, häll i smeten och ställ i vatten badet. Laxpaté. Sätt på ugnen på 175 grader och fyll en djup ugnsplåt med vatten och placera i mitten av ugnen
När vi blev äldre och började fira julen med bara familjen (utanför Jönköping) och den rätta laxpatén inte gick att få tag på, så provade mamma att göra egen
Rör sedan ner det i bunken med den övriga fyllningen. På påskbordet här hemma serverades bland annat den här helt fantastiskt goda skaldjurs cheesecaken, eller jag använde bara räkor men du kan ju ta i lite kräftor om du vill ha det också
Kör färsk lax, salt, kajennpeppar och äggvitor till en jämn färs i matberedare monterad med kniv. Blanda ner potatismjöl och grädde medan maskinen arbetar
Igår hade vi stugsista i Finsvik med mamma och pappa. Alla älskar skaldjur (vuxna och barn minus Milly), så det blev fyra olika sorters kräftor och räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.