Efter att ha ätit en god vegetarisk lunch så blir det nu laxmedgoda såsen till middag. Garnera laxenmed gräslök och servera tillsammans med ris och grönsker
medans det gör det. Super god. den godaste cholkad/kladdkakan jag gjort iaf. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. Blanda 2 dl grädde med 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar. häll såsen över grönsakerna o in i ugnen i 10 min i 200 grader, ta ut o lägg i laxen. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i. 2 dl grädde med. 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar
Både smak och konsistens är ruskigt likt originalet (maken tyckte till och med att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
Dela laxen i portionsbitar och lägg i formen. Servera med pressad potatis och kokta sockerärter. Blanda timjan, basilika och citronskal och fördela ovanpå laxen
Lägg upp på ett fat med basilika och lite svartpeppar. Ibland är det enklaste också det godaste. Riktigt mogna tomater, mild lök och en vinägrett gjord på vit balsamvinäger
Här får ni receptet på en god sås som Nicke gjorde då vi grilla lax. Serveras till lax. 2 dl crème fraiche 1 hackad röd lök 1 burk röd stenbitsrom En knippe hackad dill1 msk pressad citron Salt & SvartpepparAllt blandas ihop, låt stå i kylskåp en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.