IngredienserPortioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg tilliinköpslistan
Lägg allt runt laxeni formen, skvätt ev över lite mer teriyakisås på grönsakerna. Här i veckan provade vi det här goda laxreceptet, kommer jag göra fler gånger
Marinaden som fisken ugnsbakats i tjänar även som sås vidservering. En inventeringiskafferiet ledde till att det fickbli en sorts egenblandad teriyakilaxi stället
Jag tänkte därför tipsa om en god marinad som jag svängde ihoptill våra laxkotletter. Vi serverade laxentillsammans med bland annat en kall sås gjord på creme fraiche, sweet chilisås, pressad vitlöksklyfta och flingsalt
ta upp laxen och låt den rinna av men spara marinaden. Rätterna är (underst från vänster till höger) ris, laxteriyaki med rivendaikon, Sumashijiru soppa med räka, citron och morot, (överst från vänster till höger) haricoverts med ingefära, soja, ett glas te och snabb vitkålspickles med chili och citron
Den klassiskaversionen är litei sötaste laget för mina svenska smaklökar så här har jag bytt ut kycklingen mot lax, dragit ner på sockermängden och fräschat upp teriyakisåsen med lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.