Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en litenynkliglaxbiti frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns somom det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrättfickbli en mustig och välsmakande soppa
Skär laxenimindrebitar och lägg isoppantillsammans med broccolibitarna. Laxinnehåller en bra blandning av protein och nyttigt, s k omättat fett, som ger bra mättnadskänsla, förbättrar relationen mellan bra och dåligt kolesterol och delvis ökar fettförbränningeni kroppen
Jag lärde mig att göra den här fiffigalösningensom jag alltid har tyckt väldigt mycket om. Det var då jag för första gången blev intresserad av mat och matlagning
I går gjorde jag en jättegod soppa och älskar du saffran och lax, då kommer du att gilla den här. Skär potatis, morötter, purjolök, fänkål och tomaterifinabitar
Om du har en hel lax så kan du fylla den med purjoröran men jag brukar alltid göra mycket röra med extra purjo och dill så det fårinte plats och då får den liggabredvid eller under laxen
Tinafiskenom den är fryst och avlägsna fenor och huvud. Krydda rikligt med salt och citronpeppar. Stoppa ner fiskeni plastpåse och låt liggai kylen över natten
Tycker du soppan är för tjock så tillsättantingen mer vatten eller kokosmjölk. Tillsammansfår alla de utrensade godsakerna samsas i en värmande soppa som här har hettats upp med Garam Masala, sambal oelek och ingefära
Använd lock eller slå inifolie så får du en jämnt tillagadlax snabbare. Ringlaliteolivolja på ett par ljusa brödskivor och grilla dem så att de blirfrasiga och fårfin färg
Laxloin. Börja med misomajonnäsen. Separera äggulan från vitan, spara vitantill toasten. Gör små ägg av tartaren med två skedar genom att ta upp en sked tartar och skrapa av den med den andra skeden och sedan upprepa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.