Älskar lax, i alla dess former. Till detta blev det en superfräsch citrondippsås som blev himla lyckad, så god och fräsch och passade perfekt till den ugnsbakadelaxen
4 bitarlaxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra tillgarnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 litenskivad purjolök
Lägg tinadelaxfiléer på en plåt och krydda med salt, peppar och grillkrydda. Smält lite kokosolja i en bunke och blanda medgrönsakerna och strö över pumpakärnor och gojibär, krydda med t
Blanda med matveten när den är klar och servera med ugnsbakad lax som du kryddat medpaprikapulver. Koka matveten tillsammansmed en buljongtärningenligtanvisning på förpackningen
Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Skär laxeniportionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Pensla laxskivornamed olja och krydda medcitronpeppar. Pingsten står nu för dörren så jag tipsar här om supergod och festliglaxrätt som jag tycker ni ska laga i helgen
Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra. Skär sötpotatiseni klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Lägg laxeniugnsform, salta och peppra. Lägg rivet äpple på laxentillsammansmed purjolök. Vispa samman grädde, creme fraiche och alla kryddor, smaka ev av med salt
Pressa potatisen och servera laxen som den är ur formen. (jag brukar servera laxenmed pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den imindrebitar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.