Låt jäsa över natten. Om du vill, pensla brödet och strö över frön. Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Inte av någon speciell anledning egentligen - nej faktum är att jag inte ens gillar lingon - men det kändes så höstigt så att jag bara inte kunde låta bli
Låt svalna lite och häll sedan glasyren över kakan i formen. En försomrig fredagskväll är musslor och räkor sällan nog, i alla fall inte för de tre små gottegrisarna (hört den sagan
Servera Rosenbröd - länk till. Lägg en skiva tryffel eller champinjonhatt mitt på moussen och häll försiktigt över ett skikt, ca 3-4 mm av portvinsgelén och ställ in formarna i kylskåp ca 2-3 timmar
FacebookTwitterLinkedInGooglePinterestE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Ett enkelt sätt att få nybakat bröd till frukost är förstås att göra en deg och låta den jäsa över natten för att gräddas på morgonen
Gott nog - det kan jag lova. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.