Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Värm vispgrädden i en kastrull tills första "kokbubblan" kommer upp, ställ av kastrullen ifrån plattan och lägg i kaffechokladen och låt den smälta
och är det jag oftast beställer efter en middag istället för dessert. Irishcoffee. Skikta grädden över drinken som ett lock, genom att försiktigt hällagrädden på en upp och ner vänd sked, som hålls i ytskiktet
Blanda farinsocker och whiskey i ett högt glas (gärna ett lite rejälare glas som tål värme). Fyll på med varmt kaffe och skeda över den lättvispade grädden så att den lägger sig mjukt över kaffeytan
Fnulade lite på vad jag skulle servera till biff med irishcoffee-såsoch bestämde mig för att sötpotatis borde passa, eftersom jag avstår sockret i såsen så tar jag sötman därifrån istället
Dela chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål som placeras över en kastrull. Ta bort chokladen från värmen när den är smält, häll i honung och resten av likören
Malin och jag passade på att varsin Irishcoffee. Så här på juldagskvällen kröp vi upp hela familjen i soffan och tittade på en av Moltas julklappsfilmer
1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt. 3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten. 4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar. 5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. 6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor
Blanda i whiskey och socker - låt absolut inte koka. IrishCoffee ska drickas med gräddmustasch. När du häller över grädden håll då skeden uppochner precis över kaffet,
Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.