Här kommer receptet på lakritsbollarna som serverades på Leóns 4-års kalas. Har rullat dom i ett härligt färgglatt lingonpulver, och smakkontrasterna är riktigt mumsiga
Jag har varit sugen på att göra något med raw lakritspulvret jag har hemma och i helgen när vi skulle få fika besök så bestämde jag mig för att göra lakritsbollar
Antingen älskar man dessa eller så gör man det inte, tror jag. Släpper man tanken på vanlig chokladboll och älskar lakrits i alla dess former så vågar jag nästan lova att man faller för dessa
Du kan strö det över fruktsalladen eller mixa upp det med nötter. Att kakao är en antioxidantbomb kan ingen ha missat så varför nöja dig med choklad som har en kakaohalt under 100 %. Vill du ha det bästa så köper du ekologisk kakaonibs som är 100 % råa krossade kakaobönor
Blanda allt med elvispen eller med händerna. Jag kan tänka mig de blir extra goda med strössel med citron ellerhallonsmak men det hade jag inget hemma så det fick bli pärlsocker
TIll frukost idag blev det vaniljkeso med färska bär, kakaonibs och valnötter. Igår kopplade jag av med en GT (gin o tonic) och en skål med blandade nötter, och det kändes sådär lagom att avsluta arbetsveckan med det
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Häromveckan kom jag över en liten stång med ren lakrits och eftersom det knappast är något man tuggar i sig på stående fot började jag fundera över vad jag skulle göra med den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.