) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Rör ut lakritsgranulatenoch de nymortlade/nymalda fänkålsfröna direkt i asken med crème fraiche. Riv skalet från den väl sköljda och gärna ekologiska citronen
Smält den på svag värme och rör ner snabbkaffepulvret. Strö över nötterna, aprikoserna och flingorna. Låt chokladen först svalna och sedan stelna i kyl
Vispa grädden inte för tjock och blanda med yoghurten ochlakritspulvret. Lakritspulvret har jag köpt på Leilas General Store, känns som det inte har så där jättemånga användningsområden
Den söta chokladen mot den skarpa saltlakritsenoch som får en fräsch ton av frystorkade hallon. Chokladbräck med tyrkisk peber och hallon var något som dök upp i skallen en natt när jag inte kunde sova
Gillar du lakritsoch vill att det ska smaka lite mer, ta dubbla mängden lakritspulver då för i originalreceptet så kan man bara märka en antydan att det finns lakrits i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.