De här bären plockade jag i trädgården och istället för att frysa in i big pack-lådor gjorde jag Romtopf, eller confiture desvieux garcons (sylt för vuxna pojkar)
endivsallad med ädelostkräm beströdd med några granatäpplespärlor, falska hoppande djävlar, (dvs sniglar inlindande i bacon grillade i ugn och en sås, baserad på fransk senap Maille Provençale, att doppa dessa i) samt stekt chorizokorv på tunna rostade skivor av surdegsbröd
Blanda sorbet med vodka och limoncello, vispa ihop slätt. Häll upp i glas och fyll upp med mousserande vin, garnera med citronmeliss elelr myntablad 1,5 dl citronsorbet
Idag blir det självklart den varma versionen. Jag tänker flytande äppelpaj – Liquid pie. Den kalla grädden mot läpparna och med den värmande basen straxt därefter
Fyll på med rosévin, gin, sockerlag, is och skaka. Sila upp i glas och servera. Skär skivorna i 4 delar, muddla dem citron- och grapefruktsskivorna i en shaker. 1,5 cl sockerlag (jag gör sockerfri sockerlag)*
En myt är att rom innehåller massor av socker bara för att rom görs på melass / sockerrör men fermenteringsprocessen skapar etanol som inte innehåller varken socker eller kolhydrater, dock kan en del romsorter, speciellt smaksatta innehålla lite socker och det beror på smaktillsatser som krydd- eller fruktsmaker
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.