Grisarna försvann väldigt fort när de doppats i socker, så jag hann aldrig ta kort. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). * Justera de kakor som du vill ha snygga när de precis kommit ut från ugnen, då kan man skära i kanten* Grädda 6-8 minuter på 180 grader, vakta hela tiden så att de inte blir för mörkt gräddade
Perfekt efterrätt med sockerkaksrester och har man ingen så går det såklart bra med en nybakad. I det här huset bakas det sällan och när mina nu stora barn var små kom de klagande hem från skolan
1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar). 1/2-1 tsk malen kryddpeppar (godast blir det om man mortlar hel kryddpeppar)
Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.