Smakerna tilltalade mig och jag uttryckte lite tyst för mig själv -”det här är bra skit”. -Det var väl på tiden kan man tycka muttrade jag för mig själv som någon bitter gammal gubbe som inte kan låta folk leva över normen
Vispa ihop vätskan med mjölet och låt det puttra. Lägg i skinkan och osten och låt det bli varmt. Det här åt vi till middag idag, lätt som en plätt med potatis i kastrullen ochgrönsaker ovanpå i lilla "bambukokaren" OST/SKINKSÅS 2hg skinka (kallrökta snuttbitar hittade jag nästan gratis och såååå goda) 1 dm purjo 1 vilöksklyfta 1 msk smör 3 dl mjölk 1 dl grädde 2 tsk maizena 150 g Philadelphiaost 2 dl riven ost peppar Fräs lökarna mjuka i smöret
Ett trevligt tillbehör till grillningen som man gör i ugnen när köttet ligger på grillen, en sallad som har potatis och gott om grönsaker som smakar mycket
Titta i asiatiska butiker - den är jätteanvändbar och värd att leta efter. Och så god. Och hälsosam. När allt var skrynkligt och hett lades det upp på tallrik tillsammans med en halv avokado, större delen av en mozzarellaboll, rikligt med grovt hackad bladpersilja samt en mumsig dressing på syltad ingefära, vilken är en ny bekantskap för mig
Ska jag använda sverigesvenskt-språkoch skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Servitris-Goch jag har alltid lika trevligt när vi träffas, med god mat som medelpunkt. Den rostade blomkålen med vitlök hittade jag inspiration till i Anna Hallén’s fina LCHF-husmanskost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.