150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta, när det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna, låt steka i ungefär 15 min utan lock. Värm ugnen t 165-175 grader. Strö över mjölet, blanda väl,ställ i ugnen 10-15 min, köttet ska vara mörkt men inte svart. Ställ sen grytan på spisen på mycket svag värme i ungefär 15 minuter. 150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor
150 g kålrot. 5 msk grönsaksfond. Grädda i 175 grader ca 30-40 min, använd en provsticka för att känna så den är helt mjuk. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 175 grader och stek ca 10 min, innertemperaturen ska vara 70 grader men eftersom självaste kycklingen är så tunn så blir den genomklar rätt snabbt. 150 g kålrot. 5 msk grönsaksfond
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt
500-600 g frysta ärtor. Jag fortsätter på det franska temat och serverar en härlig grön ärtsoppa baserad på den klassiska franska varianten men av egen modell
Låt puttra utan lock under omrörning då och då under 25 minuter. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och smörj papperet, kavla ut degen till en stor rund platta ca 45 cm i diameter. Gärdda i ugn 200 grader i 25 minuter. 5 msk tomatpuré. 5 tsk italiensk salladskrydda. 5 tsk basilika. 5 tsk oregano. 50 g söndersmulad ädelost. 50 g färsk jäst. 5 tsk salt. 5 italiensk salladskrydda
30 g jäst500 g vatten, eventuellt lite mer för att degen inte ska bli för hård950 g vetemjöl20 g äggula (1 st)10 g honung25 g smör20 g salt. ta sedan fram dem tidigt på morgonen och jäs upp dem innan de bakas av i cirka 10 minuter på 250°C. Formflätor/bröd bakas av med en ingångsvärme på 250°C, som sedan sänks till 225°C. 500 g vatten. 950 g vetemjöl. 25 g smör
Dessert efter lördagens middag. 500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 5 tsk sambal oelek. 5 dl hackad gräslök. 225*. Grädda i ugnen ca 15 min och garnera sedan med gräslök. 50 g smör. 5 msk socker. 50 g rostade flagade mandelspån. 175*. 5 cm tjocka, låt vila minst 30 min i kylen. Lördag 25 mars (vi har släktkalas för Nellie som fyllt 12 år ikväll). 500 g fläskfilé. 5 msk olivolja. 5 dl muscovadosocker. 25 g mörk choklad, 70 %. 5 tsk salt. 5 kg potatis. 5 dl vispgrädde. 175*. Sätt ugnen på 125*. Ta köttet från värmen och låt vila 10-15 minuter innan det skärs upp. 150 g smör. 5 tsk wasabi. 2015-04-23 @ 17. 58. 857c0. 659c-0. 502 c0. 549-0. 559-0. 501,8. 513,9. 72z"/>500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 5 tsk sambal oelek. 5 dl hackad gräslök. 50 g smör. 5 msk socker. 50 g rostade flagade mandelspån. 500 g fläskfilé. 5 msk olivolja. 5 dl muscovadosocker. 25 g mörk choklad, 70 %. 5 tsk salt. 5 kg potatis. 5 dl vispgrädde. 150 g smör. 5 tsk wasabi
Slå på buljong, lite i taget, och låt det koka in under 15 minuter. 4 färska fikon50 g chèvreost2 tsk flytande honung4 skivor oxfilé, ca 150 g/skivaBryn köttet snabbt i en het stekpanna, lägg sedan över på en ugnsplåt. Ställ in plåten mitt i ugnen på 175 graders värme och låt det stå 7-15 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha köttet. 55 grader ger rött kött, 60 grader för en rosa kärna och ca 65-70 för en genomstekt köttbit
Frukost En skål miniyoggi med 1 1/2 msk havrekli Kokt ägg Kaffe LUNCH Tonfisktimbal 1 burk tonfisk i vatten 2 tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citron 1 tsk dijonsenap Häll av vattnet från tonfiisken ,tryck ut så mycket du kan Blanda alltihop och  tryck ihop i ett glas eller liten burk ställ åt sidan Protein majo 125 g lättkvarg ( 1/2 burk) 1 äggula 1/2 tsk dijonsenap 1 tsk rivet citronskal Salt och peppar några varv på kvarnen med Seafood & Fish krydda Santa Maria Blanda alltihop till en slät smet. Rödlökskeso 250 g Keso mini 2 msk finhackad röd lök 2 msk finskuren bladpersilja Blanda alltihop Knacka upp tonfisken på en tallrik och arrangera tillbehören. 125 g lättkvarg. 250 g Keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.