Smoothies - min frukostfavorit. Lördag – dags för smoothies. När jag behöver en god frukost, mellanmål eller något litet gott så gör jag ofta en smoothie
Här är mitt favoritrecept på boeuf, det är hämtat från De hemliga recepten från Frankrikes bästa restauranger av Louisette Bertholle och räcker till 6-8 enligt receptet, 4-6 enligt mig. 2 kg oxkött el bringa i 4 cm tärningar. 400 g champinjoner i stora tärningar. 4 msk olja. 4-6 enligt m. 4 cm tärningar. 400 g champinjoner i stora tärningar
4 p. Grädda i 175 grader ca 30-40 min, använd en provsticka för att känna så den är helt mjuk. 4 p. Mozzarellafylld kycklingfilé med tomatpesto och rotsakskaka
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt
Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i 40 minuter. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och smörj papperet, kavla ut degen till en stor rund platta ca 45 cm i diameter. 1 burk krossade tomater 400 gr
Då var första arbetsveckan efter semestern gjord och nog är det lite ovant att komma i gång efter all ledighet, man har varit lite tröttare än vanligt på kvällarna
Dessert efter lördagens middag. Fredag 24 april (vår Nellie ska på mellanstadiedisco ute i en av byaskolorna ikväll). Rabarberkyckling med ris 4p. Salta minibondkakor till ostbricka 40 st. 1⁄4 tsk bakpulver. Ostbricka 4p. Chokladkryddad fläskfilé med potatisterrin och cognacsås 4p. 4 msk cognac. Vendelas citron och lakritskladdkaka 4p. 4 msk lakritspulver. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grillad sojamarinerad lax med ris 4p. 4 msk kinasoja. 2015-04-23 @ 17. 486,0. 348,1. 724-0. 634-0. 549-0. 428C21. 042,9. Salta minibondkakor till ostbricka 40 st. 1⁄4 tsk bakpulver. 4 msk cognac. 4 msk lakritspulver. 4 msk kinasoja
Oxfilé med rödbetsquinoa 4port4 stora rödbetor1 fänkål4 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 msk flytande honung3 dl vit quinoa6 dl kalvbuljongsalt och svartpeppar1 msk färsk, finhackad rosmarin100 g chèvreostKoka rödbetorna oskalade i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30-40 minuter, känn med provsticka. 4 färska fikon50 g chèvreost2 tsk flytande honung4 skivor oxfilé, ca 150 g/skivaBryn köttet snabbt i en het stekpanna, lägg sedan över på en ugnsplåt. Oxfilé med rödbetsquinoa 4 port. 4 stora rödbetor. 4 schalottenlökar
Frukost En skål miniyoggi med 1 1/2 msk havrekli Kokt ägg Kaffe LUNCH Tonfisktimbal 1 burk tonfisk i vatten 2 tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citron 1 tsk dijonsenap Häll av vattnet från tonfiisken ,tryck ut så mycket du kan Blanda alltihop och  tryck ihop i ett glas eller liten burk ställ åt sidan Protein majo 125 g lättkvarg ( 1/2 burk) 1 äggula 1/2 tsk dijonsenap 1 tsk rivet citronskal Salt och peppar några varv på kvarnen med Seafood & Fish krydda Santa Maria Blanda alltihop till en slät smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.