2 frp mozzarellaost, gärna ekologisk. 2 st sötpotatisar, är dom enorma så räcker det med en. 2 st rödbetor. 2 dl fullfet creme fraiche. 2 frp mozzarellaost, gärna ekologisk. 2 st sötpotatisar, är dom enorma så räcker det med en. 2 st rödbetor. 2 dl fullfet creme fraiche
FRUKOST En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt kokt ägg kaffe LUNCH Grillad kyckling med sallad MIDDAG Grillad kotlett med grönsaker och keso med cornichons chili och rivet citronskal DESSERT Chokladmuffins  med persika, vaniljglass och vispad grädde Det var sååå gott KVÄLLSTE Fullkornskorpa
FRUKOST En skål lättfil med 2 msk havrekli kokt ägg kaffe LUNCH Fish n´chips Friterad fisk med pommes frites fet dressing sallad DESSERT Marängsuisse Maräng,vaniljglass, vispad grädde och chokladsås Såå Good MIDDAG Lax, räkor och grönsaker Kvällste med fullkornsskorpa
2 vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 1 1/2 dl vispgrädde. 2 tsk potatismjöl. 2 vitlöksklyftor. Jag fortsätter på det franska temat och serverar en härlig grön ärtsoppa baserad på den klassiska franska varianten men av egen modell
Jag tror att den snarare var inne i 21-23 minuter. 2 ägg. Grädda i 175 grader i cirka 21-30 minuter. 2 ägg 3 dl brunt muscovadosocker (jag tog den ljusa varianten)
11 Oktober 2014, kl 10. 24 / Direktlänk. 30 g jäst500 g vatten, eventuellt lite mer för att degen inte ska bli för hård950 g vetemjöl20 g äggula (1 st)10 g honung25 g smör20 g salt. Låt vila i 120 minuter, vik samman en gång under tiden. ta sedan fram dem tidigt på morgonen och jäs upp dem innan de bakas av i cirka 10 minuter på 250°C. Formflätor/bröd bakas av med en ingångsvärme på 250°C, som sedan sänks till 225°C. Baka i 20 minuter i formen, ta sedan ut bröden och lägg dem på plåt och baka i ytterligare ungefär 10 minuter så att hela brödet får gyllenbrun färg och tunn skorpa. 21. 2014, kl 10. 20 g äggula. 25 g smör. 20 g salt. 20 minuter
Dessert efter lördagens middag. Fredag 24 april (vår Nellie ska på mellanstadiedisco ute i en av byaskolorna ikväll). 2 dl vispgrädde. 2 msk honung. 2 msk konc kycklingfond. 225*. Blanda i mandeln mot slutet och rulla ut degen till 2 lika tjocka rullar, ca 1. Lördag 25 mars (vi har släktkalas för Nellie som fyllt 12 år ikväll). 2 vitlöksklyftor. 2 schalottenlök. 25 g mörk choklad, 70 %. 2 ägg. 2 schalottenlök. Grädda den sedan i vattenbad(ställ formen i en större form och slå på kokt vatten runt om och en bit upp på formen) och grädda den sedan i ca 2 timmar tills den känns mjuk. Sätt ugnen på 125*. Bryn den runt om i smör på medelstark värme, i 2-3 minuter i en stekpanna. 200*. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min. Söndag 26 april. 2msk sesamfrön. 2 msk sesamolja. 2 tsk wasabi. 2015-04-23 @ 17. 29. 329,1. 122,1. 2-0. 724-0. 201,0. 192,1. 502 c0. 212,1. 428C21. 86,21. 042,9. 338,20. 72z"/> 500 g kycklinglårfilé, vanlig filé går bra. 2 dl vispgrädde. 2 msk honung. 2 msk konc kycklingfond. 2 vitlöksklyftor 2 schalottenlök 0. 25 g mörk choklad, 70 %. 2 ägg 0. 2 schalottenlök smör. 2msk sesamfrön. 2 msk sesamolja. 2 tsk wasabi
Tigermuffins ca 12 st. 200 g mjukt smör. 2 dl socker. 2 tsk bakpulver. Klicka ut resterande smet i formarna och grädda på 175 grader i ca 20 min. Tigermuffins ca 12 st. 200 g mjukt smör. 3 ägg 2 dl socker. 2 tsk bakpulver
Frukost En skål miniyoggi med 1 1/2 msk havrekli Kokt ägg Kaffe LUNCH Tonfisktimbal 1 burk tonfisk i vatten 2 tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citron 1 tsk dijonsenap Häll av vattnet från tonfiisken ,tryck ut så mycket du kan Blanda alltihop och  tryck ihop i ett glas eller liten burk ställ åt sidan Protein majo 125 g lättkvarg ( 1/2 burk) 1 äggula 1/2 tsk dijonsenap 1 tsk rivet citronskal Salt och peppar några varv på kvarnen med Seafood & Fish krydda Santa Maria Blanda alltihop till en slät smet. Rödlökskeso 250 g Keso mini 2 msk finhackad röd lök 2 msk finskuren bladpersilja Blanda alltihop Knacka upp tonfisken på en tallrik och arrangera tillbehören. Done Mellan mål Frukt yoghurt 0,1 % Wildchips  små flakes av torkat kött från ren älg och hjort 1 1/2 msk havrekli. 2 tsk rivet citronskal. 125 g lättkvarg. 1/2 burk. 1/2 tsk dijonsenap. 250 g Keso. 2 msk finhackad röd lök. 2 msk finskuren bladpersilja
Har en del pyssel att stå i idag, ska bland annat plantera 2st nya tujor ute i rabatten. Yes då var det lördag och morgonen har varit lugn och skön här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.