150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta, när det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna, låt steka i ungefär 15 min utan lock. Värm ugnen t 165-175 grader. Strö över mjölet, blanda väl,ställ i ugnen 10-15 min, köttet ska vara mörkt men inte svart. Ställ sen grytan på spisen på mycket svag värme i ungefär 15 minuter. 150 g sidfläsk. 50 g fläsksvål. 5 vitlöksklyftor
150 g kålrot. 5 msk grönsaksfond. Grädda i 175 grader ca 30-40 min, använd en provsticka för att känna så den är helt mjuk. Lägg i en ugnsform och ställ in i ugnen på 175 grader och stek ca 10 min, innertemperaturen ska vara 70 grader men eftersom självaste kycklingen är så tunn så blir den genomklar rätt snabbt. 150 g kålrot. 5 msk grönsaksfond
I lördags blev det pizza till kvällsmat. 0,5 dl olja. 0,5 dl kokosmjöl. 0,5 dl mandelmjöl. Grädda i 250 grader tills osten fått färg, 5 - 10 min. 0,5 dl olja
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. Firarmåltiden behöver ju inte vara festlig i den bemärkelse, att det är lyxigt
500-600 g frysta ärtor. Jag fortsätter på det franska temat och serverar en härlig grön ärtsoppa baserad på den klassiska franska varianten men av egen modell
Låt puttra utan lock under omrörning då och då under 25 minuter. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och smörj papperet, kavla ut degen till en stor rund platta ca 45 cm i diameter. Gärdda i ugn 200 grader i 25 minuter. 5 msk tomatpuré. 5 tsk italiensk salladskrydda. 5 tsk basilika. 5 tsk oregano. 50 g söndersmulad ädelost. 50 g färsk jäst. 5 tsk salt. 5 italiensk salladskrydda
Nu ser jag fram emot en härlig och ledig lördag. 0,5 tsk bakpulver. 150 g smält smör. Grädda i 175 grader i cirka 21-30 minuter. 0,5 tsk bakpulver. 150 g smält smör
Frukost En skål miniyoggi med 1 1/2 msk havrekli Kokt ägg Kaffe LUNCH Tonfisktimbal 1 burk tonfisk i vatten 2 tsk rivet citronskal 1 tsk pressad citron 1 tsk dijonsenap Häll av vattnet från tonfiisken ,tryck ut så mycket du kan Blanda alltihop och  tryck ihop i ett glas eller liten burk ställ åt sidan Protein majo 125 g lättkvarg ( 1/2 burk) 1 äggula 1/2 tsk dijonsenap 1 tsk rivet citronskal Salt och peppar några varv på kvarnen med Seafood & Fish krydda Santa Maria Blanda alltihop till en slät smet. Rödlökskeso 250 g Keso mini 2 msk finhackad röd lök 2 msk finskuren bladpersilja Blanda alltihop Knacka upp tonfisken på en tallrik och arrangera tillbehören. 125 g lättkvarg. 250 g Keso
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.