Åh, vad det är härligt med sol och vår. På med rom och dekorera med örten. 8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)1 liten rödlökfärsk ört att dekorera med t ex gräslök eller persiljaCitroncreme
På med rom och sparris. Parmesanflarn med citroncreme, löjrom och sparris8-10 pers250 g grovriven parmesan1 burk löjrom (jag tog sikrom)sparrisCitroncreme
Servera medlöjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill. Häng av löjromen i en finmaskig sil. Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter
Blanda löjrom, lök och kryddor i grädden. 200 g löjrom eller sikrom. Vispa grädden tjock. Hacka löken fin. Låt stå över natten i kylskåpet 3 dl vispgrädde
Värm bara upp den, smula rostad prosciutto över och toppa med en rejäl klick löjrom. Under tiden blomkålen kokar steker du schalottenlöken i rikligt med smör så den nästan blir smörkokt
Här upplagt med smetana och vacker piplök samt kyndelblommor från Husmor Lisas örtagård. Det är osött fast kraftigt med lite ask & vulkankänsla då den ju vuxit på den svarta jorden
Borsta potatisen ren, skölj, torka och stick dem med en gaffel eller potatissticka. Servera den finhackade löken (nyss hackad), löjrommen och crème fraiche i skålar till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.