Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Salta och peppra, lägg en teskedsstor klick smör på varje bit
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Låt svalna. Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja. Låt svalna. Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min. Låt kikärtorna rinna av ordentligt, fräs dem sedan i oljan med spiskummin 5-7 min Låt svalna och blanda sedan med bulgur, granatäppelkärnor och hackad persilja
Strimla och skölj salladskålen, låt den rinna av ordentligt. Krama och blanda kålen, ställ kallt medan kycklingen tillagas eller gör salladen dagen innan
- lax är perfekt bjudmat och den här rätten kan du servera varm, kall eller ljummen. Lite nykokt färskpotatis och grönsallad är det enda du behöver för en härligt somrig bjudning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.