Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Tyvärr innehåller den en hel del socker och den här gången testade jag att halvera mängden muscovadosocker
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. Bröden görs lika långa som bakplåten och det ryms två stycken på en plåt
Frukost är i särklass det bästa målet på dagen. Jag älskar frukost. Och helgens frukostar måste ändå vara de bästa eftersom man ofta har gott om tid och kan lyxa till det lite extra
Morotsscones. 2 st. 1 ägg. 1 finriven morot. 1 dl mandelmjöl. 1 tsk fiberhusk. ½ tsk malen kanel. 1 krm salt. Blanda och dela i två delar, trilla två bollar som plattas till på plåten (bakplåtspapper)
Det beror på hur wild & crazy man vill vara. Scenario. Nästa klippDu är världens bästa mamma. Oh well. freestylefeelingBlanda ner en påse torrjäst i cirka 13 dl mjöl och gryn-blandning
Lowe börjar tycka att sommarlovet är lite väääl långt. Det händer alldeles för lite. Att jag bara tycker det är skönt att vara hemma en hel dag och gå runt och pyssla har han (så klart) ingen förståelse för
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Att laga mat utan någon större tillgång på matlagningsateraljer - ett stormkök och en grill kort och gott - behöver nödvändigtvis inte betyda en miserabel kosthållning
Nu var det längesen jag skrev här på bloggen. Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
. Det här är en jättegod efterrätt och mycket lätt att göra. Man kokar bara lite mannagryn, vispar lite grädde, toppar med hackade pistagenötter och häller sedan hemmagjord sirap över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.