Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Det ska visst regna lite i helgen… Perfekt läge för att baka bröd. En bra bas för en god helgfrukost. Sätt tänderna i både recept och bröd i helgen, här kommer det
Förra helgen provade jag ett urklippt recept som väntat länge. Jag hade tänkt fira bloggens födelsedag 15 februari med utlottning av fina ovanliga fröer, men det får bli nu under helgen istället
…så på helgen vill man ha något annat. Trevlig helgmorgon i alla fall. Lördagar och söndagar ska man ligga kvar i sängen så länge som möjligt, i alla fall om jag får bestämma
Bakade Brunkans långa till kalast idag, skall erkänna att brödet inte alls blev vad jag förväntade mig, ingen hård skorpa, inget syrligt bröd utan det var mjuk och söt och påminner starkt om sötlimpa, ja skogaholmslimpan ni vet, som man alltid fick som barn, är uppvuxen på sötlimpa, gott var det, vilket mina gäster också tyckte, men jag föredrar syrliga bröd med hård skorpa
Brödet Brunkans långa från boken Bröd från Brunkebergs bageri är väldigt omtyckt i min familj. Tyvärr innehåller den en hel del socker och den här gången testade jag att halvera mängden muscovadosocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.