En superbra och lättlagad dessert som kan serveras i vackra glas eller i små kaffe/moccakoppar. Voila. Ann-Louise mumlade medan silversked och mousseintag något om att det var det godaste hon ätit, vilket får ses som ett gott betyg
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Stek kycklingeni smör i en stekpanna. Lägg tillbakakycklingeni stekpannan. Fräs lök och paprikai smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
Skär purjolöken i sneda skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna imargarinet några minuter. Smaksätt med ingefära och smula ibuljongtärningen
Mycket grillningblir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiffiskivor, mycket gott, till det blev det sötpotatisi ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog intemissat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.