Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis tillsammans med fänkål rekommenderas för ammande kvinnor eftersom både örterna anses öka mjölkbildningen
Smaksatt med mycket fänkål, kumminoch en gnutta mald ingefära ochmed sötma från mörk sirap. Proportionerna i receptet är inte exakta men degen ska bli ganska fast och elastisk, börja hellre med lite för lite mjöl och tillsätt mera vartefter
Jag är verkligen inget större fan av vare sig den karamellen, eller anis och fänkål, så jag vill inte direkt påstå att det här teet är det godaste som jag någonsin druckit, men nu när jag har vant mig så slinker det ner utan några större problem
Koka upp juice och vatten och rör i kornmjölet och margarin. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl som Du ska ta så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl i taget tills degen är lagom go att knåda
Tillsätt saltet, anis, kumminoch rör om. Ta upp degen på en arbetsyta och rulla till golfbollsstora bullar av degen och forma sedan till små längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Stöt anis och fänkål grovt i en mortel. Häll på vätskan och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av vätskan i en degbunke eller assistent, och häll sedan över all vätska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.