Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämig kycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
Kycklinggratängmed tomatsås4 portioner. Gör så härBlanda tomater, morot, lök och vitlök medsambal oelek, honung, citronsaft och salt i en grytaLåt såsen puttra ihop i 20-30 minuterSkär broccolin i buketterKoka upp lättsaltat vatten och lägg i broccolin i 3 minuterSlå sedan av kokvattnet och spola broccolin i kallt vattenLägg kycklingbitarna i en ugnsformLägg broccolin ovanpåSlå över tomatsåsenToppa med parmesanostGratinera i mitten av ugnen i 20-30 minuterServera med ris eller annat efter eget tycke
Vi har haft en lugn och mysig helg med promenad, lite shopping, tv och mycket god mat och fika. Supergott med det söta i mango chutneyn och det salta i cashewnötterna
Idag vaknade jag med världens huvudvärk, mådde illa och hade magont. orkat träna en kortis med crosstrainern, men jag mår fortfarande inte helt peachy för det
Mycket smak och med härlig hetta. Hur mycket hetta kan själv regleras med mängden sambal oelek. Ella ville ha nudlar till maten medan jag och Lars valde ångad broccoli och en sallad
Smaka av med salt och peppar. Jag har ganska många rätter nu med tomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till
Det är ju som det är med fotograferingen av maträtter, vissa gör sig helt enkelt bättre som smakupplevelse än vad dom gör som blickfång och dagens kycklinggratäng är just en sådan
Smörstek de skivade champinjonerna tillsammans med fint skivad vitlök. Strö över den rivna osten och blanda crème fraichen med tomatpure, Dijon senap, sambal oelek, salta och peppra efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.