Kycklingcurrymedbananris. Maria hörde då av sig med ett recept som låter jättegott. Nu har jag inte hunnit testa receptet själv, men vill dela med mig av det utifall att ni känner att ni vill prova denna rätt under helgen
Krydda med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Fräs finhackad lök i en tjockbottnad gryta ta med kanelstång, kryddnejlika, kardemumma och strimlad chilipeppar
Späd med buljong och rör ner tomathacket. Smaka av med kryddorna och ställ kallt innan servering. Rör ner resten av kryddorna utom chilin och låt det fräsa med 1 minut
Men eftersom jag förberedde den här i förväg och ställde i kylen till kvällen när alla i familjen kom hem från olika håll var det smidigt att strö på osten och slänga formen i ugnen medan det kokades ris och dukades och hängdes upp gympakläder och förhördes läxor och övades gitarr
Riktigt god currygryta med kyckling som går att variera i det oändliga. Servera med ris. 3 st limeblad (finns att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker, jag har alltid en påse med limeblad i frysen, har du inte det så kan du istället pressa i 1 msk limesaft). Lägg i grönsakerna och låt dem puttra med i ca 10-20 min, beroende på hur mycket tuggmotstånd du vill ha på dem. Gillar man krispiga grönsaker så räcker det med att de får vara med i grytan i 10 minuter bara. 3 st limeblad (finns att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker, jag har alltid en påse med limeblad i frysen, har du inte det så kan du istället pressa i 1 msk limesaft)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.