Kyckling tikka masala
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-6 port
  • 1 kilo kycklingkött, typ filé eller lårfilé
  • 2 gula lökar, tunt skivad
  • 3 cm färsk ingefära, skalad och tunt skivad
  • 140 g färdigköpt Tikka masala-pasta (på burk) eller hemgjord kryddpasta enligt recept nedan
  • salt och svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • Tikka masala-pasta
  • 2 vitlöksklyftor 3 cm färsk ingefära
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1-2 tsk garam masala (beroende på styrkan i kryddan du har)
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 msk rapsolja eller jordnötsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 msk kokosflingor
  • 2 msk malen mandel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • Skala vitlök och ingefära, kör dom och övriga ingredienser i en matberedare/mixer tills du fått en mjuk, jämn och någorlunda slät kryddpasta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.