När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
½ dl kycklingfond. Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Krydda kycklingenmed mild paprika, svartpeppar och salt. en hel kyckling, råolivoljaen limeen stor löknågra vitlöksklyftormild paprikakrydda svartpepparsaltSätt på ugnen
Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kycklingoch därefter ingefära ochvitlök. Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.