4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Kyckling med örtsås och grönsakerOm du letar efter något nyttigt och gott är detta rätten för dig. Stek under tiden kycklingfiléerna på medelhög värme i några minuter på varje sida
Lägg ca 80 g färdiglagad kycklingfilé på ena sidan av wrapen med 50 g tomat i skivor, lite bladspenat, lite röd lök, 50 g minikeso och ca 2 g riven parmesan
Dela kycklingfiléerna i bitar, så du får lite tunnare filéer. 4 st kycklingfilér Salt & peppar kryddor. Häll såsen över kycklingen och sänk värmen och låt allt småputtra ca 15 min. (Lånad bild) 4 st kycklingfilér Salt & peppar kryddor
Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. 1 kg kycklingfilé. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka. 1 kg kycklingfilé
Skär upp kyckling och potatis i mindre bitar. Kyckling och grönsaker i ugn (ca 4 portioner). 600 g kyckling. Kyckling och grönsaker i ugn (ca 4 portioner). 600 g kyckling
Var noga att inte köra kycklingen för länge i ugnen, då blir den lätt torr. Om det finns någon sky från kycklingen, tillsätt det till bulgurblandningen
Tag upp kycklingen ur pannan och fräs på grönsakerna. Strimla kycklingen. När grönsakerna är klara lägg tillbaks kycklingen tillsammans med de kokta nudlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.