Kommer här lägga upp flera olika såser med kvarg som bas. Finhacka schalottenlöken och lägg i liten kastrull tillsammans med rödvinsvinägern och vattnet
Krydda med salt, nymalen svartpeppar och gärna lite torkad eller färsk oregano. Blanda 2 dl crème fraiche, 1-2 msk majonnäs och 2-3 msk ajvar relish (mild eller stark, välj själv) i en skål. 2-3 msk ajvar relish
Så här kommer receptet på kyckling med panko och ajvar röra. Har hunnit med några promenader och givetvis så har det handlats mat, vi handlar en gång i veckan och det funkar väldigt bra
syrad chilisås att smaksätta med. Eventuellt också chilisås om du vill ha en starkare ajvar. Lägg paprika och aubergine på en plåt med skalet uppåt och grilla i ugn tills skalet är bränt
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Justera smaken med salt. Vill du inte ha din ajvar så het kan du antingen minska på antalet pepparfrukter eller rensa bort kärnorna och det vita inuti - det är där den mesta hettan sitter
Ajvarsås. 1 dl kvarg + 2 msk ajvar + salt och peppar 1 dl kvarg. 2 msk ajvar. Hejsan. Den senaste tiden har jag tjatat till mig lite extra kvarg för att kunna göra sås på nu när jag äter lunch hemma i princip varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.