Skär tårtbottnen i tre delar. Mosa en banan och bred på den nedersta bottendelen. Lägg på den andra delen och bred 3 dl vispad grädde smaksatt med kakao uppepå
Grov-riv morot och vitkål, grovhacka löken och finhacka vitlöksklyftan. Låt det koka på svag värme under lock i ca 20-25 minuter. 1liter kyckling- eller grönsaksbuljong. 5-1 msk vitvinsvinäger eller balsamico
(Den får en härlig rosa-lila färg. Rödbetor 2-5 st beroende på storlek (ca 300-350 g). 2-3 kokta ägg. Koka rödbetor, morötter och potatis med skalen på
Ett rysk besök i mitt kök. Medovik är en klassiskt traditionell rysk honungstårta. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
Lägg köttet i kylskåpet i 2-3timmar. Köttet blandas ihop med alla kryddor, löken tillsätts och in i kylskåpet igen i 2-3 timmar till. 2 - 3 kg lamm eller fläskkött
Även detta recept är taget från 'Vår kokbok' och där kallas soppan borsjtj - rysk rödbetssoppa Jag tror att borsjtj ursprungligen kommer från Ukraina, men det finns varianter av denna härliga rödbetssoppa i flera av länderna på andra sidan Östersjön
Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg. Låt koka 20-30 minuter. 3-4 st kvistar färsk timjan. 0,5 kg färska rödbetor 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 st rödlökar 2 st morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsakbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 st vitlöksklyftor 3-4 st kvistar färsk timjan 3 st lagerblad salt och peppar smör eller olivolja till stekning Bladpersilja och gräddfil till garnering
Jag vet, det låter inte speciellt gott med morot och ananas i en kaka. Men om jag säger att receptet ursprungligen kommer från “Två systrars söta” är det ingen som fortfarande tvivlar va
6 - 7 hg köttfärs. 7 - 8 stora potatisar. Råstek små potatistärningar fint för sig, salta och peppra. Mosa ner och stek färsen i en het panna, krydda och blanda i senap, purjolök, rödbetor och ättiksgurka och lite rödbetsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.