Blanda de 5 första ingredienserna i en skål. Vispa ihop äggen med mjölken i en annan skål. Smält smöret och tillsätt kanel, kardemumma och nejlika i smöret
Lättbakade julkakor med kryddig smak. Kakorna blir knäckiga men med en lite seg kärna. Gör gärna dubbel sats, det är svårt att bara ta en av de här kakorna
Sätt ugnen på 175°. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker, och rör ner tillsammans med gräddfilen
Det blir väldigt dåliga bilder när man grejar sent i köket den här årstiden. Sedan åkte denna kaka direkt i frysen också så det fanns inte chans för någon bättre bild senare heller
Sätt ugnen på 200°. Vispa smör och rörsocker pösigt. Vispa ett ägg i taget. Blanda de 2 mjölsorterna med bakpulver och kryddor och rör ner det växelvis med mjölken
Jag bjöd på kladdkakemuffins, kryddkaka, schackrutor och chokladkaka. Kryddkakan gjorde jag på ett liknande sätt som förra vecken, dvs av en färdig pulvermix från "Proteinfabrikken", men med extra nötmjöl och smaksättning
För det första bjöd jag på en kryddkaka med banan, som var den enligt mig godaste kakan på bordet. Jag började med att ta en tredjedel av "Proteinfabrikkens" färdigblandade mix på kryddkaka
God julig variant av kolasnitt med smak av ingefära och kardemumma kommer ifrån Icas Buffé. Man tjänar så otroligt mycket på att själv mortla kardemumman, det ger så mycket mer smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.