(under plastfolie)Kryddigmorotskaka med ett rejält maffigt lager vaniljglasyr. Kryddigmorotskaka med vaniljglasyr2,5 dl matolja2 dl socker4 dl rivna morötter3 ägg6 dl vetemjöl1 tsk bapulver1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt3 tsk kanel1 tsk kardemumma1/2 tsk ingefära1 tsk vaniljsockerFrosting150 g philadelphiaost90 g smör6 dl florsocker3 tsk vaniljsockerVispa olja och socker vitt (inte helt lätt eftersom det skvätter en hel del men gör så gott ni kan)
Kakan är gudomligt god om man gillar kryddigheten. Detta recept är hämtat från Leilas receptsamling. Det gör vi och dessutom är den så saftig att man nästan inte kan sluta äta av den
Urgod morots kaka blev det idag. Så idag tänkte jag dela med mig av denna underbara recept till er. Kanske kan det vara något att bjuda på inför helgen
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven i bitar och strimla paprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprika i pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Nu testade vi Rosendals kryddiga pepparkakor och testbakarna låter hälsa att degen smakar ljuvligt. ) De är verkligen riktigt kryddiga, men tappar lite bettet efter vändan i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.