Till laxen brukar jag ofta göra denna otroligt enkla, men ack så goda, citronsås. 1 ekologisk citron4 dl vispgrädde 1/2 msk fisk/skaldjursfond eller 1/2 fiskbuljongtärning 1 äggula Riv skalet från en ekologisk citron och blanda med grädden i en kastrull
Skiva potatisen och skär lökarna i tunna skivor. Vispa ihop dressingen. Blanda samman allt ordentligt. Lägg en tallrik över skålen och låt stå i kylen till nästa dag
En snabb sås som passar utmärkt till fisk och skaldjur. 2 dl crème fraîche (eller majonäs) 1 eko citronDillSalt, peppar Blanda samman crème fraîche med finrivet skal från 1 citron, 1 tsk citronsaft, salt, peppar och 1 msk klippt dill
Värm upp grädde och saften från en citron. Det får inte börja koka, rör om hela tiden. Tillsätt lite idealmjöl och låt det precis koka upp så det blir tjockade
Det blev grillade kycklingfiléer med citronsås och klyftpotatis (fuskade med djupfrysta). Citronsåsen är verkligen jätte god och passar bra till både fisk och kyckling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.