2 dl
mjöl (man får känna efter lite hur mycket som behövs).
1 ägg
1 tsk salt.
150 gram
rökt sidfläsk (ska man inte ha enligt traditionen som i stället säger rimmat sidfläsk, men det skiter jag i, jag är en argsint Sörmlänning, det här är min blogg och jag gillar rökt sidfläsk).
10 cm
purjolök (jag använder det gröna, egentligen ska man ha finhackad gul lök, men jag gillar att använda saker som jag gillar och purjo är en sådan sak).
Så idag när det var dags att laga middag återstod det bara att steka påkroppkakorna så de fick lite färg, och värma på det som blev över av fläsk- och skinkhacket
Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar. Slå på ca 4-5 matskedar kalvfond och 6 dl vatten. Låt puttra på lagom värme under lock ca 40 minuter. När vattnet börjar dunsta häller du på ca 1 dl mjölk och 1 dl vatten. Ca 1 dl kalvfond (eller mer beroende på smak)
Lasagne på Anettes vis. Känns så super trist att inte kunna åka till Gymmet, men ibland så får man väl lov att lyssna på kroppen, måste ju orka med mina kunder i trimmet i alla fall
Den blir sådär vackert, som en krona på något vis när den läggs upp på ett fat. Maklobe är en stor favorit i Mellanöstern som kan tillagas på många olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.